Dzień tapas w Wieży Ciśnień to niebywała okazja, by spróbować przekąski wprost z kraju Basków. Ucztowanie potrwa cały dzień, a chętnych do spróbowania tego przysmaku na pewno nie zabraknie!
Te niewielkie przekąski zazwyczaj podawane były do napojów w hiszpańskich barach. Mogą być smakowane na ciepło lub na zimno i przyjmować różne formy – od prostych przekąsek, po bardziej skomplikowane dania. Można je przyrządzać z różnorodnych składników. Tapas były podawane głównie jako przekąski przed kolacją.
– Popularność tapas sprawiła, że formuła serwowania zmieniła się i powstało wiele barów specjalizujących się tylko w tych niewielkich prostych daniach. My również chcielibyśmy zakosztować gorącej hiszpańskiej atmosfery w gronie rodziny i przyjaciół – informują właściciele restauracji.
Czego możemy się spodziewać? Oto Tapas Menu:
* grzanka/policzki wołowe/pasta fasolowa/ anchois- 5zł
* grzanka/ cukinia/ ośmiornica/sos aioli – 7zł
* migas – bułka/chorizzo/ boczek/ papryka/ czosnek/ cebula – 5 zł.
Dzień tapas w Wieży Ciśnień odbędzie się 24 sierpnia.