Niedzielny obiad płocczanie mogli mieć wyjątkowo zróżnicowany. 23 października swoje podwoje ponownie otworzyła Jednodniowa Restauracja przy Wieży Ciśnień. Tym razem rozpusta jedzeniowa odbywała się w swojskich klimatach.
Jak zawsze, po rozpoczęciu wydawania jedzenia o godz. 13, kolejne porcje znikały w rekordowo szybkim tempie.
Na placu przy Wieży Ciśnień można było skosztować czarniny z kluskami ziemniaczanymi, kluskami ziemniaczanymi z białym serem i boczkiem, bigosem staropolskim, fasolką po bretońsku czy soczewicą w pomidorach z serem feta. Na deser była szarlotka albo pajda chleba z powidłami śliwkowymi, na rozgrzanie – grzaniec z imbirem. Każda z potraw kosztowała jedyne 4 zł!
Jednodniowa Restauracja to święto jedzenia, współtworzone cztery razy w roku przez gotujących i odwiedzających, mająca na celu dobrą zabawę lokalnej społeczności. Szczegóły wydarzenia znajdziecie na Facebooku.