REKLAMA

Mówiono, że powstanie tam Burger King, a co będzie faktycznie? I kiedy otwarcie? [ZDJĘCIA]

REKLAMA

W pobliżu Centrum Handlowego Graniczna, przy Leroy Merlin, powstaje nowy obiekt gastronomiczny. Inwestorem jest spółka CG Restauracja. Co konkretnie będzie tam się mieścić?

O tym miejscu mówiło się, że powstanie tam Burger King. Z tych planów (a może tylko domysłów?) nic nie wyszło, jednak w ostatnim czasie na terenie przy ul. Wyszogrodzkiej w Płocku, w pobliżu Leroy Merlin, stanęła tablica informacyjna, z której wynikało, że budowany tam będzie obiekt gastronomiczny.

Okazuje się, że stanie tu restauracja MAX Premium Burger, która to marka jest własnością firmy MAX Poland. Sieć punktów gastronomicznych MAX była jedną z pierwszych sieci restauracji, serwujących hamburgery w Europie. Powstała w północnej Szwecji na trzy lata przed pojawieniem się McDonald’s w Europie. Firmę założyli Curt Bergfors i Britta Fredriksson, a ich pierwsza restauracja stanęła w miejscowości Gällivare. Było to w 1968 roku, a do dzisiaj sieć 150 punktów tej marki objęła już całą Szwecję, Norwegię, Danię, Egipt i Polskę. W naszym kraju oddano dotychczas do użytku 11 punktów.

W menu tej restauracji znajdziemy różnego rodzaju hamburgery, smażone kurczaki, frytki, desery czy napoje. Firma zapewnia, że do dań używa warzyw sezonowych, dostarczanych przez zaufanych rolników, a mięso wołowe oraz kurczaki to najwyższej jakości produkty, w całości pochodzące od polskich producentów. Restauracja wprowadziła też do menu oznakowanie, informujące o wpływie produktów na środowisko. Nie używa jaj i produktów jajecznych z chowu klatkowego w żadnym z dań czy produktów.



Zauważalna jest też dbałość o jakość produktów, co – według użytkowników – przekłada się na świetny smak mięsa. W menu znajdziemy 5 rodzajów pieczywa, bardzo duży wybór kanapek dla wegan, a także chrupiące frytki robione z ziemniaków w łupinach (bez użycia oleju palmowego).

Jak przekazał nam Dominik Szulowski, PR Manager MAX Poland, budowa restauracji MAX Premium Burger w Płocku rozpoczęła się, a jej otwarcie wstępnie planowane jest na 4. kwartał tego roku.

– Będzie to lokal wolnostojący typu drive thru. Nabór kadry menadżerskiej rusza już teraz. Personel stopnia podstawowego zaczniemy rekrutować za około miesiąca. Osoby zainteresowane pracą mogą wysyłać swoje CV na adres: praca.plock@maxpremiumburgers.pl – wyjaśnia Dominik Szulowski.

Fot. PetroNews
Fot. MAX Poland
Fot. MAX Poland
Fot. MAX Poland
Fot. MAX Poland
Fot. MAX Poland
Fot. MAX Poland

Zostań Patronem PetroNews.pl - Wspieraj swoje lokalne media KLIKNIJ!

REKLAMA

PowiązaneArtykuły

Komentarze 4

  1. Logika says:

    ja tego nie kumam.
    Dlatego jeśli zachodnie sklepy czy restauracje chwalą się tym że sprzedają w nich polską żywność czy produkty to nie mogą tych sieci sklepów czy sieci restauracji założyć i prowadzić Polacy ?
    Uczę się i uczę ale wielu rzeczy nie kumam.
    Boję się że głupi umrę

  2. Lysy says:

    Problem jest taki że zachodnie koncerny sprzedają polską żywność Polakom i nie płacą za to podatku a korzystając z inflacji zarabiają na płatnościach długoterminowych i tu rolnicy dostają po tyłku najmocniej Psl na takie incydenty nie pozwalał, minionki z PiS u dają przyzwolenie na wszystko

  3. Anonim says:

    Lepiej niech przestaną niszczyć polskie rolnictwo. Jedzmy polską żywność,a nie chemię z zachodniej Europy. Niestety wielu polskich rolników, chcąc wytrzymać z konkurencją zachodnią też obniża, jakość polskiego mięsa. A tak pytanie:”co robi w tym względzie partia „chłopska” PSL,która podobno reprazentuje interesy polskiej wsi?
    Nie mówię już o PIS,który deklarował dużo,gdy chciał wygrać wybory prezydenckie i parlamentarne. A teraz rolnikom dokłada , wymyślając coraz to nowe wymagania i ograniczenia. Myślę,że następnym razem wyborcy ze wsi nie będą tacy naiwni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zgadzam się na warunki i ustalenia PolitykI Prywatności.

Reklama

Najchętniej dzisiaj czytane

Reklama


REKLAMA
  • Przejdź do REKLAMA W PŁOCKU