Czy warto interesować się ekologią? Odpowiedź w czwartek

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Od kilkunastu lat w naszym kraju znacznie wzrosło spożycie żywności ekologicznej, zwiększyła się również podaż na te produkty, w skrócie nazywane “eko”. Czy w dalszym ciągu ten rynek się rozwija i jakie są jego perspektywy, wyjaśni Renata Walczak w trakcie wykładu w TNP. 

Wykład pod tytułem “Perspektywy rozwoju rynku żywności ekologicznej” organizuje Towarzystwo Naukowe Płockie. Prelekcję poprowadzi Renata Walczak, doktor nauk technicznych w dziedzinie Budowa i Eksploatacja Maszyn, a także doktor habilitowany Naukowej Inżynierii Rolniczej oraz dyrektor Kolegium Nauk Ekonomicznych i Społecznych Politechniki Warszawskiej. Pani doktor naukowo zajmuje się także zarządzaniem ryzykiem, projektami oraz zarządzaniem produkcją.

Podczas wykładu Renata Walczak zaprezentuje uwarunkowania obecnej struktury rynku żywności. Przybliży również przyzwyczajenia żywieniowe naszego społeczeństwa, a także opowie o wpływie  producentów i przetwórców żywności na rynek. Uczestnicy dowiedzą się, jakie są nowe trendy rozwoju rynku żywności ekologicznej, poznają także wyniki badań ankietowych, przeprowadzonych wśród producentów żywności ekologicznej działających w regionie płockim.

Spotkanie odbędzie się jutro, 10 kwietnia, o godzinie 17 w siedzibie Towarzystwa Naukowego w Płocku przy Placu Gabriela Narutowicza 8.

Fot.: Wikipedia

Podziel się:

Zostaw Komentarz

Ostatnie Informacje

Więcej Nowych Informacji