Browar Gdynia to kanał na YouTubie, notujący blisko 1,5 mln wyświetleń. Tym razem celem jego podróży był Płock i nasz browar, w którym smakował kilka rodzajów piw.
Browar Gdynia to vlog o piwach rzemieślniczych. – Podróżuję po browarach restauracyjnych, rzemieślniczych w kraju i za granicą, aby przynieść dawkę świeżego spojrzenia na kwestię napoju, jakim jest piwo – pisze o sobie autor videobloga, który w najnowszym odcinku przyjechał do Płocka.
– To piękne, zatrzymać się w hotelu, który jest niecałe dwie minuty od browaru, pytać się w recepcji czy jest tu jakiś browar, który robi własne piwa na miejscu, i dostać odpowiedź: Hmm, nie wiem, ale jak już, to chyba coś na Starówce – rozpoczął swoją degustację autor vloga o polskich browarach. – Często jest tak, że nie doceniamy tego, co dzieje się wokół nas – stwierdził, zamawiając w Browarze Tumskim pięć rodzajów piwa – cztery podstawowe i jedno sezonowe, kwiatowe.
Jak mu smakowały? Zobaczcie w odcinku „Browar Tumski Płock”.
Piwo jak piwo, trochę lepsze od rozbełtanych wodą marketowych „masowców” nic nadzwyczaj wybornego. Kuchnia jak w knajpach na „starówkach” wystarczy zjeść w jednym wyszynku żeby wiedzieć czego można się spodziewać w innych miastach: pierogi, kaczka wątróbka z jabłkiem, żurawiną itd, stek i tym pidobne. Jest dla mnie wielce prawdopodobne że ludek został zaproszony na sponsorowaną degustację połączoną z obiadem w zamian za pochlebną opinię. Dla mnie knajpa nie jest zła lecz szału nie ma, nie zaskakuje poezją smaków inną niż ogulne restauracyjne trendy
Opinia nie jest super pochlebna, a facet testuje mnóstwo takich lokali. Za bardzo masz ciśnienie na krytykę. Co ci tak zależy?
Ogulne?!?!?!