Już za kilka dni miłośnicy zdrowych słodkości będą mogli skorzystać z oferty Fit Cake w Płocku. Znajdą tu desery bez cukru, glutenu i laktozy, które zachwycają smakiem i wyglądem.
Przy ul. Sienkiewicza 67 w Płocku już od 28 maja każdy znajdzie coś dla siebie: osoby unikające cukru, zmagające się z nietolerancją glutenu lub laktozy, weganie czy też będące na diecie keto.
Otwarcie zapowiedziała tam „niecukiernia” Fit Cake Płock, która tym różni się od tradycyjnych cukierni, że oferuje ciasta i różne słodkości bez cukru, glutenu i laktozy, a także z wieloma wegańskimi propozycjami. Ich desery można jeść bez wyrzutów sumienia i… bez przybierania na wadze. Do każdego produktu dołączona będzie informacja żywieniowa, na której znaleźć można skład, kaloryczność oraz rozkład makroskładników.
– Specjalnie z okazji otwarcia przygotujemy witrynę pełną zdrowych słodyczy, od ciast po pyszne FIT Batony, desery w słoiczkach, białkowe Shake i zdrowe owsianki/jaglanki z opcją na wynos. Zadowolimy również wszystkich diabetyków dzięki produktom bezcukrowym i produktom o obniżonej zawartości węglowodanów. Przygotujemy też niespodziankę w dniu otwarcia – specjalną loterię z licznymi słodkimi nagrodami – zaprasza płocki Fit Cake.
NIECUKIERNIA Fit Cake Płock Centrum
ul. Sienkiewicza 67 lok.6 (przy aptece AVENA)
termin otwarcia: 28 maja 2022 o godz. 10:00
Szczegóły:
Taka to ekologia, że zdrowsze są słodziki z zakładów chemicznych, niż cukier roślinny ze zwykłego pola.
Może to dla ciebie dziwne ale wiele osób nie może używać cukru, chociażby ludzie z cukrzycą muszą używać ksylitolu czy erytrolu ale to nie są sztuczne,chemiczne słodziki. Doedukuj się
Taka to ekologia, że zdrowsze są słodziki z zakładów chemicznych, niż cukier roślinny ze zwykłego pola.
Bardzo ładne zdjęcia
A jeszcze z Randapem i glifosatem te wyroby.Smacznego życzę.
jest najzdrowszym cukrem! koszt kilograma ponad 40zł.
fiński, nie chiński
… inicjatywy obywatelskiej złożono wniosek do KE zakładający zlikwidowanie hodowli zwierząt w UE.
Jeśli im się to uda, KE będzie musiała ten wniosek rozpatrzyć. Pierwszym krokiem miałoby być wyeliminowanie uboju zwierząt, a efektem finalnym – całkowity zakaz hodowli zwierząt w UE.
Aktywiści oskarżają hodowców zwierząt o zmiany klimatyczne na świecie i uważają, że od 15% do 51% emisji cieplarnianych związanych jest z konsumpcją tradycyjnego mięsa.
Jako alternatywę organizacja proponuje rolnictwo komórkowe, które umożliwia produkcję mięsa, mleka, jaj, kości, skóry i wielu innych materiałów organicznych bezpośrednio w laboratorium, oraz dania warzywne, które mają imitować mięso.
Mniej więcej rok temu: „Unia Europejska wydała zgodę na stosowanie w produktach białka mącznika młynarka, który jest gatunkiem chrząszcza. Jego larwy będzie można kupić w całości w postaci suszonej lub zjeść ciastka czy lizaka z tym owadem w składzie.”
Też u Państwa będzie można pałaszować mącznika młynarka chrząszcza?
Fajnie tylko ciekawe jakie ceny, w jednym z takich miejsc jedno ciastko kosztuje 14 zł więc jak idzie dziadek z babcią bo najczęściej oni borykają się z cukrzycą to ich nie stać na te słodycze.
będą bez cukru,glutenu i laktozy…….czyli będą z czego? Chemia? Przestańcie wariować!!!!! Ale się pewna eurodeputowana komisarka cieszy.A czy te cuda będą cierpiały gdy będziecie je pałaszować?
Cukier zastępuje się np. ksylitolem lub erytrolem. Bezglutenowe mąki są dostępne. Tak samo jak wyroby bez laktozy. Martwiłbym się raczej o ceny tych wyrobów, bo to co zdrowe to i drogie. Ja wybieram golonkę!
ksylitol i erytrol to oczywiście bardzo zdrowe i tanie produkty? Jak widać wiesz co pałaszujesz.Smacznego