Świeże produkty, sprawdzone receptury i marka, która od 2016 roku podbija polski rynek. Nowe miejsce gastronomicznych spotkań powstało na płockiej starówce.
Płock zyskuje miejsce, w którym można dobrze zjeść i napić się trunków dobrej jakości. „Krówka i Połówka” to marka, która w 2016 roku powstała w Starachowicach, dzięki trójce przyjaciół. Od marca 2018 roku rozpoczęła ekspansję na szerszy rynek – krajowy.
– Nasza kuchnia bazuje na idei slow-food. Do tworzenia naszych burgerów używamy wyłącznie świeżych i nieprzetworzonych produktów, najczęściej kupowanych u lokalnych, sprawdzonych producentów. Nie używamy mrożonek! Nie wiemy co to mrożone mięso ani mikrofalówki! Świeża, certyfikowana wołowina najwyższej jakości jest codziennie mielona i przygotowywana do grillowania – serwujemy ją w trzech stopniach wysmażenia, co w przypadku mrożonek jest niemożliwe – wyjaśniają twórcy sieci bistro.
Już w najbliższą sobotę, 4 czerwca o godz. 12 wielkie otwarcie kultowej już „Krówki i Połówki” w Płocku. Właściciele zapraszają do lokalu przy Pl. Narutowicza 1 i zapewniają, że w dniu otwarcia przygotowują sporo promocji.

Krówka i połówka dla większości osób oznacza prawie to samo – flaszkę wódki
Kolejna burgerownia w Płocku. Już mamy chyba z 8. Dajcie spokój, wymyślcie coś nowego. Słyszałem że otworzyli lokal z jedzeniem ukraińskim trzeba będzie sprawdzić
Nie, dziękuję. Rzygam po takim żarciu.
Jak bum cyk cyk, tłusty kotlet w bułce i frytki to jest slow food.