Poznaj smak Francji – okazja jeszcze w marcu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wydarzenie „Gout de France/Good France”, czyli “Smak Francji”, to francuskie kolacje serwowane tego samego dnia, tj. 21 marca w lokalach gastronomicznych na całym świecie. W tym roku będzie można skosztować francuskich specjałów również w płockiej Wieży Ciśnień.

„Gout de France/Good France” odwołuje się do wielkiej idei “Obiadów Epikura”, zapoczątkowanej przez Auguste’a Escoffier’a – to samo menu, tego samego dnia, w miastach na całym świecie. Pierwsza edycja tego wydarzenia odbyła się 19 marca 2015 roku.

francja

W tym roku, 21 marca Wieża Ciśnień również będzie serwować wykwintne, francuskie menu. Jak zapewnia Mariola Rączkowska, przygotowująca dla płocczan to wydarzenie: – Każde podane danie będzie ucztą dla podniebienia, a atmosfera wieczoru z pewnością urzeknie nawet najbardziej wymagających gości.

  • Entrée: Pieczarka portobello faszerowana trzema serami i pure ziemniaczanym
    Plat 1: Krem ze szczawiu z grzanką czosnkową
    Plat 2: Polędwica wołowa flambirowana koniakiem z sosem demi glace z nutą cytrynową
    Fromage: Reblochon
    Dessert 1: Sorbet truskawkowy
    Dessert 2: Eklerka z czekoladą
    Prix du menu (cena): 97,00 zł.

Podziel się:

Zostaw Komentarz

Ostatnie Informacje

Więcej Nowych Informacji