Masarnia Bieżuń to lokalna, rodzinna firma działająca od 1989 roku.
[FOTORELACJANOWA]2391[/FOTORELACJANOWA]
- Choć skala działania nie jest duża, to dzięki temu, że mamy ubojnię i rozbiór mięsa, mamy też pełną kontrolę nad jakością pozyskiwanego mięsa. Stąd też bierze się nasze motto: „Świeższe nie będzie - mięso od lokalnych hodowców na Państwa stół w 24 godziny" - mówi pani Monika, którą spotkać możecie za ladą sklepu firmowego Masarni Bieżuń w Płocku. - Nasze mięso nie przyjeżdża zza granicy, nie leży w odległych centrach dystrybucyjnych. Codziennie nad ranem jest trybowane, aby tego samego dnia trafić do naszych sklepów firmowych, odbiorców hurtowych i do produkcji wędlin - wyjaśnia.
W Płocku jest to pierwszy sklep firmowy – znajduje się na Podolszycach Południowych, przy alei Jana Pawła II 23C (wejście znajduje się od strony Pasażu Ignacego Paderewskiego). Sklep jest otwarty od poniedziałku do piątku w godz. od 7 do 17, a w soboty do godz. 14. Dla wygody klientów, od strony zaplecza znajdują się bezpłatne miejsca parkingowe, na które można wjechać od strony al. Jana Pawła II.
Wędliny z masarni Bieżuń to wysokogatunkowe wyroby przygotowywane wg tradycyjnych receptur, niezmiennych od lat.
- W ofercie mamy pełen asortyment mięs: wieprzowinę, wołowinę, cielęcinę i drób oraz szeroki asortyment wędlin produkowanych w naszej Masarni. Znajdziecie tu kiełbasy cienkie, grube, aromatyczne wędzonki, wyroby pieczone, salcesony, parówki, kaszanki, produkty garmażeryjne, pierogi. Dwa razy w tygodniu – w środy i piątki - w godzinach południowych w sprzedaży jest ciepła babka ziemniaczana. To nasz hit ostatnich tygodni - wymienia pani Monika.
Jeśli więc chcecie zjeść dobrą kiełbasę, przypomnieć sobie smak prawdziwej parówki lub prawdziwej wędzonej szynki, to zapraszamy do Masarni Bieżuń na zakupy. Na bieżąco z ofertą firmy będziecie, obserwując profil na Facebooku: FB/masarnia.biezun.
[WIDEO]6547[/WIDEO]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz