Zapraszamy na kolejny odcinek naszego cyklu kulinarnego, którego bohaterką i autorką jest Mariola Rączkowska - współwłaścicielka restauracji Wieża Ciśnień, a także pasjonatka gotowania i odkrywania nowych smaków. W każdym odcinku poznamy nowy przepis na dania, które będziecie mogli wykorzystać w swoich kuchniach. A jak wiadomo, przez żołądek uderzamy wprost do serca... Serniki, żurki, mazurki to przepyszne wielkanocne klasyki. Ale na święta można też poszaleć. Obok szynek, schabów i jajek znajdzie się z pewnością miejsce na kaczkę. U mnie kaczka w wydaniu a`la français - cassolet, czyli zapiekane mięso z fasolą. Wybór kaczki i pomarańczy czyni to danie wykwintnym, a podanie w naczyniu, w którym się piekło, nadaje ciepłego, rodzinnego charakteru. I takich właśnie, ciepłych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy Państwu życzę! Mariola Rączkowska
Robert Denst
Robert Denst
Nowe przepisy dla starszych kierowców? Temat wraca
po przekroczeniu 55 roku życia. Tak będzie za parę lat jak nie obalimy czerwono-tęczowej-lewackiej zarazy.
Eutanazja
22:00, 2025-06-05
Po burzy: zniszczony cmentarz, ranna jedna osoba
Ale to ludzi bawi i cieszy.... Normalni inaczej
Taaa
18:02, 2025-06-05
Wisła Płock straciła dyrektora sportowego
anszej odejdz z polityki i Płocka
łysy już szykuje eta
10:55, 2025-06-05
Wisła Płock straciła dyrektora sportowego
Andrzej nie masz jakiegoś kolegi …. Wolny etat?!
Marek
21:09, 2025-06-04
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz