Zapraszamy na kolejny odcinek naszego cyklu kulinarnego, którego bohaterką i autorką jest Mariola Rączkowska - współwłaścicielka restauracji Wieża Ciśnień, a także pasjonatka gotowania i odkrywania nowych smaków. W każdym odcinku poznamy nowy przepis na dania, które będziecie mogli wykorzystać w swoich kuchniach. A jak wiadomo, przez żołądek uderzamy wprost do serca... Dzisiaj zapraszam na niebiańskie racuchy drożdżowe z serem i jabłkami. Nic tak nie wprawia w rajski nastrój jak tłuste, gorące, drożdżowe ciasto posypane cukrem pudrem ze szklanką zimnego mleka. Każdemu od czasu do czasu należy się chwila przyjemności. Od czasu do czasu, bo racuchy są tłuste i słodkie! Składniki w przepisie są proste i tanie. Potrzeba jedynie trochę czasu, bo drożdże budzą się dopiero, gdy wyleżą się w cieple, no ale kto tak nie ma? Zapraszam do wypróbowania przepisu i życzę smacznego Mariola Rączkowska
Robert Denst
Robert Denst
Robert Denst
Po burzy: zniszczony cmentarz, ranna jedna osoba
Ale to ludzi bawi i cieszy.... Normalni inaczej
Taaa
18:02, 2025-06-05
Wisła Płock straciła dyrektora sportowego
anszej odejdz z polityki i Płocka
łysy już szykuje eta
10:55, 2025-06-05
Wisła Płock straciła dyrektora sportowego
Andrzej nie masz jakiegoś kolegi …. Wolny etat?!
Marek
21:09, 2025-06-04
Ten wynik już się nie zmieni. Kto prezydentem?
I pomyśleć, że większość tych postów pisze jedna osoba.. Dumny człowieku, jatrzysz, dzielisz i co? Każdy mający inne zdanie to ten zły. Ty jedyny sprawiedliwy? Chyba śnisz...
Cynik
20:10, 2025-06-04
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz