- Mięso drobiowe jest przeznaczone do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy - ostrzega GIS.Ostrzeżenie dotyczy dwóch rodzajów mięs, które wyprodukowano dla Jeronimo Martins Polska S.A., czyli właściciela sieci sklepów Biedronka:
- Nie należy spożywać produktów z partii wskazanej w komunikacie, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem - ostrzega GIS.
GIS
GIS
Sierpski23:39, 07.04.2022
Głupi płocczanie, kupowaliście to mięso???
AdaM05:37, 08.04.2022
Jak często Biedra wycofuje jakiś towar - za często
Edward12:30, 08.04.2022
Brakuje informacji od kiedy było sprzedawane to mięso skażone salmonellą.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu petronews.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas redakcja@petronews.pl lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Potrącenie na przejściu. Kobieta w szpitalu
A może jednak zwykły Janusz?
@ pytam
09:21, 2025-05-21
Potrącenie na przejściu. Kobieta w szpitalu
Jakiej narodowości jest kierowca z Opla? Mykola, Kałmanawardze czy Achmet?
Pytam dla kolegi
22:09, 2025-05-20
Pełna wrażeń, choć deszczowa Noc Muzeów w Płocku
Nie wiedziałem, że radny będzie swoje talenty prezentował. Zaśpiewałbym mu Kazika - "Artyści".
Do błazna
22:08, 2025-05-20
Zderzenie jednośladów w Płocku. Kobieta w szpitalu
Tego jeszcze nie było, aby pedalarz zderzył się z pedalarką.
Zdrowia życzę
22:03, 2025-05-20