- Mięso drobiowe jest przeznaczone do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia w tym przypadku, jednak ryzyko przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie, niewystarczająca temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy - ostrzega GIS.Ostrzeżenie dotyczy dwóch rodzajów mięs, które wyprodukowano dla Jeronimo Martins Polska S.A., czyli właściciela sieci sklepów Biedronka:
- Nie należy spożywać produktów z partii wskazanej w komunikacie, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionych produktów, należy skontaktować się z lekarzem - ostrzega GIS.
GIS
GIS
Sierpski23:39, 07.04.2022
Głupi płocczanie, kupowaliście to mięso???
AdaM05:37, 08.04.2022
Jak często Biedra wycofuje jakiś towar - za często
Edward12:30, 08.04.2022
Brakuje informacji od kiedy było sprzedawane to mięso skażone salmonellą.
Co po wyborach z podzieloną Polską? [PODCAST]
migrantów przyjął już pan Brudnicki pod własny dach? Ilu?
Ilu
11:00, 2025-06-13
Rząd Donalda Tuska z wotum zaufania
wczoraj, a w zasadzie dzisiaj, godzina 1 w nocy, gość POlityków albo PISdzielców z Wenezueli (państwo z najwyższym wskaźnikiem przestępczości na świecie) prawie zadźgał próbując zgwałcić Polkę. Słyszeliście o tym w "mediach"???
Toruń
18:45, 2025-06-12
Resort klimatu przygotowuje konsumentów
"stada bydlęcego" dalszy ciąg...
Tresury
17:57, 2025-06-12
Podolanka zostanie tymczasowo zamknięta. Dlaczego?
Małe obroty na "miodolance" to zmniejszamy konkurencję?
Lolo
22:17, 2025-06-11