Tutti Santi to jedyna restauracja w Polsce, w której można zjeść pizzę według receptury Mistrza Włoch i Europy Valerio Valle. Piękne, odnowione wnętrza budynku przy Al. Kobylińskiego 13 stanowią doskonałe tło dla serwowanych tu smakołyków. Już od blisko roku płocczanie doceniają smak tej wyjątkowej pizzy. O tym, jak wypracowywał recepturę ciasta, opowiadał wówczas sam mistrz, Valerio Valle.
- Zrozumiałem, że nie ma jednego sekretu, aby zrobić dobrą pizzę. Tak naprawdę, dobra pizza to wszystko, co wiąże się z jej zrobieniem, od wyrobienia ciasta aż do wypieku. Pizza potrzebuje odpowiedniej temperatury, odpowiedniego dojrzewania, odpowiednich składników. Dobra pizza musi być smaczna, pięknie wyglądać, ale też być lekkostrawna - wymieniał mistrz.
Od niedawna tę wyborną pizzę można również zamawiać do domu, od poniedziałku do piątku od numerem telefonu 24 366 99 88 albo poprzez stronę TUTTI SANTI.
A jakie rodzaje pizzy płocczanie zamawiają najczęściej? Króluje tu pizza San Sebastiano, na bazie sosu z włoskich pomidorów, z mozzarellą, obok której dumnie leży Speck, czyli tradycyjna wędzona włoska szynka. Do tego włoski ser Provolone Picante, cebula, peperoncino i świeży tymianek.
Dużą popularnością cieszy się też Parma, na której także znajdziemy sos z włoskich pomidorów i mozzarellę, ale również Mozzarellę di Bufala, czyli włoski ser z regionu Kampania, pieczarki, czarne oliwki i włoską szynkę Crudo di Parma.
Płocczanie uwielbiają też Salame Picante, o prostym, klasycznym składzie: sos z włoskich pomidorów, mozzarella i włoskie Salami Picante czy pizzę o wdzięcznej nazwie Pancetta, w której składzie znajdziemy: sos z włoskich pomidorów, mozzarellę, Pancettę (boczek dojrzewający), szynkę Prosciutto Cotto i pieczarki.
Dla tych, którzy lubią mieć trochę zieleniny na pizzy, polecamy San Antonio, gdzie oprócz podstawy z sosu pomidorowego i mozzarelli, znajdziemy dojrzewający włoski ser pleśniowy Gorgonzola, włoskie Salami Picante, Grana Padano i świeżą rukolę. Jest też opcja dla tych, którzy nie jedzą mięsa - Spinaci e Ricotta. To pyszna pizza z tradycyjnym sosem pomidorowym, mozzarellą, udekorowana świeżymi liśćmi szpinaku, karmelizowanymi pomidorkami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. Do tego Ricotta oraz tymianek i można delektować się wybornym smakiem.
Pizze są dostępne również w wersji bezglutenowej - należy zwrócić na to uwagę podczas składania zamówienia zarówno w lokalu, jak i poprzez stronę internetową.
W piękne, wakacyjne dni potrawy restauracji można spożyć także w przestronnym i komfortowym ogródku, w którym przygotowano 40 miejsc.
Tutti Santi mieści się w Płocku przy Al. Kobylińskiego 13. Spróbować pizzy, makaronów czy deserów można od niedzieli do czwartku w godz. 12-22 oraz w piątek i sobotę w godz. 12-23.
Ponad 2000 osób zagrożonych zwolnieniami
Ukrainian Railways Cargo Poland jest już działają w Polsce i konkurencja im nie jest potrzebna.
Nie bójcie nic
20:30, 2025-06-06
Nowe przepisy dla starszych kierowców? Temat wraca
po przekroczeniu 55 roku życia. Tak będzie za parę lat jak nie obalimy czerwono-tęczowej-lewackiej zarazy.
Eutanazja
22:00, 2025-06-05
Po burzy: zniszczony cmentarz, ranna jedna osoba
Ale to ludzi bawi i cieszy.... Normalni inaczej
Taaa
18:02, 2025-06-05
Wisła Płock straciła dyrektora sportowego
anszej odejdz z polityki i Płocka
łysy już szykuje eta
10:55, 2025-06-05
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz