W niedzielę, 1 września w Karczmie pod Strzechą przy ul. Grodzkiej 5 w Płocku odbywały się dożynki, czyli święto plonów. Specjalnie z tej okazji dla gości przygotowano karczmowe przysmaki.
Był, oczywiście, tradycyjny smalec, chleb pieczony według tradycyjnego przepisu, kultowe szare kluski, naturalny pasztet pieczony na miejscu, słodkości i wiele innych. Nie zabrakło też flagowego dania Karczmy pod Strzechą, czyli ręcznie lepionych pierogów, które goście chętnie próbowali i zamawiali. Każdy z odwiedzających tego dnia restaurację na pamiątkę otrzymał także okolicznościową przypinkę.
- Cieszymy się, że wszystko smakowało, a goście chwalili nasze wyroby. Już wiemy, że za rok z pewnością będą Dożynki w Karczmie!! - zdradzają pracownicy Karczmy pod Strzechą.
Zobaczcie nasze zdjęcia z tego wydarzenia.
[FOTORELACJANOWA]2203[/FOTORELACJANOWA]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz