Konkurs na Dzień Kobiet: Do wygrania kolacja o wartości 200 zł w Inari Sushi [ZAKOŃCZONY]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nie masz pomysłu na niespodziankę dla kobiety swojego życia? A może jesteś kobietą i sama chcesz ufundować sobie świetny prezent na swoje święto? Mamy dla Was niesamowitą okazję. W naszym konkursie do wygrania jest kolacja dla dwóch osób o wartości 200 zł w restauracji Inari Sushi! Co trzeba zrobić, aby zgarnąć nagrodę?

Inari to japońskie bóstwo płodności, Sushi to potrawa złożona z ryżu i najrozmaitszych dodatków – natomiast Inari Sushi to idealna restauracja, do której możecie zaprosić swoich najbliższych. A najbliższa ku temu okazja będzie 8 marca w Dzień Kobiet!

W ten wieczór, za sprawą kulinarnych doznań, na jakie wystawione zostaną Wasze podniebienia, możecie przenieść się do Kraju Kwitnącej Wiśni. Z ogromnego menu restauracji będziecie mogli wybrać tradycyjne dania kuchni japońskiej – od kilkunastu rodzajów sushi, przez owoce morza, aż po dania grillowane.

Zobacz: Inari Sushi od kuchni. Uwaga! To danie uzależnia

Mamy dla Was konkurs, w którym do wygrania jest kolacja dla dwóch osób o wartości 200 zł! Co trzeba zrobić, aby zgarnąć tę nagrodę?

1. Wystarczy w komentarzu pod tym artykułem odpowiedzieć na proste pytanie: Jaka potrawa z kuchni japońskiej najbardziej przypadła/by Ci do gustu? Wyjaśnij w kilku słowach, dlaczego akurat ta.
2.
Wpisać swoje imię lub pseudonim oraz adres e-mail (niezbędny do wzięcia udziału w konkursie) w odpowiednim polu.

Na Wasze zgłoszenia czekamy do 6 marca 2014 roku do północy. Zwycięży najlepsza i najbardziej oryginalna odpowiedź (według redakcji i fundatora nagrody). Zwycięzca zostanie poinformowany o wygranej drogą mailową.

Konkurs został zakończony. Zwycięzcy zostali poinformowani o wygranej drogą mailową. Sprawdźcie swoje skrzynki!

Podziel się:

Brak komentarzy

    • Konkurs został zakończony. Zwycięzcy zostali poinformowani o wygranej drogą mailową. Sprawdźcie swoje skrzynki!

  1. Ja nie znam kuchni japońskiej ani żadnej innej wschodniej.To że jeszcze mało o tej kuchni wiem,nic nie znaczy oprócz tego że czyje wielki glód kulinarnego podróżowania.Będę miło zaskoczona i japońskiej kuchnej zauroczona

  2. Dawno dawno temu był sobie mały smutny biały ryż. Miał dość tego, że
    jest tylko dodatkiem do gołąbków, gulaszu i pomidorówki. Pragnął kiedyś
    wystąpić w jakimś daniu jako jedna z głównych postaci. Usiadł smutny nad
    rzeką i zapłakał.. Nagle z wody wynurzyła się mała uśmiechnięta rybka
    – Czemu się smucisz mały biały ryżu?- zapytała.

    -Ah rybko, chciałbym kiedyś być jak taki kotlet schabowy, befsztyk albo
    pieczeń. Te dania są takie zdecydowane w smaku, bez nich ne byłoby
    obiadu, a ja.. jestem zawsze tyko dodatkiem..
    – Ależ ryżu –
    przemówiłą rybka- czy ty nie słyszałes nigdy o sushi??!! To fantastyczne
    danie łączy ze sobą kilka smaków a jednocześnie żadnego z nich nie
    przytłacza. Każdy składnik, który bierze udział w sushi jest doskonale
    skomponowany z resztą a przy tym pozostaje indywidualistą. Rozumiesz,
    bez ciebie ja nie będe już tak dobrze smakować! Nie smuć się! Zawołajmy
    avocado i choćmy razem do susharni :)
    Mały biały ryż postanowił
    zaufac rybce..razem skomponowali się w danie, które zachwyca
    delikatnością, polotem i fantazją :) I każde z nich ma swoje miejsce i
    wszystkie składaja się na ten niepowtarzalny smak jakim jest wlasnie
    sushi mak.
    Ryż czul się szczęsliwy między rybką, avocado i nori.
    Polubił także spotkania z sojowym sosem. Mimo, że nie był jedynym daniem
    głównym, wiedział już, że wspólnie z innymi towrzy coś zupełnie
    wyjątkowego :)

    Moją ulubioną potrawą jest sushi pod każda postacią :)

  3. Warzywa w cieście tempura. Przepyszne warzywa w chrupiącym cieście. To danie przypomina mi o bardzo fajnym okresie mojego życia.

  4. Kuchnia japońska posiada bardzo bogatą tradycję. Najbardziej przypadło mi dango. Są to tradycyjne japońskie kluski robione z mąki ryżowej nazywanej mochiko. Sposób ich podawania jest podobny do naszych szaszłyków. Od trzech do czterech dango jest nabijanych na patyk i tak przygotowane podawane są do zielonej herbaty. To coś podobnego do naszych polskich knedli gotowane na parze.

  5. Jaka potrawa z kuchni japońskiej najbardziej przypadła Ci do gustu?

    Oda do Sushi (by Kubul)

    Sushi ah sushi te sushi – tak pyszne że nawet ostatni grosz ze mnie wydusi
    Wszystkie cudowne w najróżniejszej postaci: nigiri, chirashi, oshi i maki
    Mogę je śmiało nazywać smakołykami
    I tradycyjnie jak w Japonii spożywać je palcami
    Maczam je w sosie sojowym, smaruje chrzanem wasabi,
    od czasu do czasu zagryzając imbirem marynowanym
    To rozkosz dla mego podniebienia dla mych kubków smakowych
    Owoce morza z ryżem zaprawianym octem ryżowym, zawiniętych w nori
    Kawałki ryb, warzyw, grzybów i jajka
    Kwintesencja smaku i aromatu po prostu bajka
    Delikatne i świeże przyrządzane tuż po zamówieniu
    Smaczne i pożywne co najważniejsze w jedzeniu.
    Więc Kocham Sushi Kocham jak swoją Żonę
    A wiedzcie, że Sushi to jej danie ulubione.

    Kubul – modzian@wp.pl

  6. Dawno dawno temu był sobie mały smutny biały ryż. Miał dość tego, że jest tylko dodatkiem do gołąbków, gulaszu i pomidorówki. Pragnął kiedyś wystąpić w jakimś daniu jako jedna z głównych postaci. Usiadł smutny nad rzeką i zapłakał.. Nagle z wody wynurzyła się mała uśmiechnięta rybka
    – Czemu się smucisz mały biały ryżu?- zapytała.
    -Ah rybko, chciałbym kiedyś być jak taki kotlet schabowy, befsztyk albo pieczeń. Te dania są takie zdecydowane w smaku, bez nich ne byłoby obiadu, a ja.. jestem zawsze tyko dodatkiem..
    – Ależ ryżu – przemówiłą rybka- czy ty nie słyszałes nigdy o sushi??!! To fantastyczne danie łączy ze sobą kilka smaków a jednocześnie żadnego z nich nie przytłacza. Każdy składnik, który bierze udział w sushi jest doskonale skomponowany z resztą a przy tym pozostaje indywidualistą. Rozumiesz, bez ciebie ja nie będe już tak dobrze smakować! Nie smuć się! Zawołajmy avocado i choćmy razem do susharni :)
    Mały biały ryż postanowił zaufac rybce..razem skomponowali się w danie, które zachwyca delikatnością, polotem i fantazją :) I każde z nich ma swoje miejsce i wszystkie składaja się na ten niepowtarzalny smak jakim jest wlasnie sushi mak.
    Ryż czul się szczęsliwy między rybką, avocado i nori. Polubił także spotkania z sojowym sosem. Mimo, że nie był jedynym daniem głównym, wiedział już, że wspólnie z innymi towrzy coś zupełnie wyjątkowego :)

    Moją ulubioną potrawą jest sushi pod każda postacią :)

  7. Wraz z migracją
    mieszkańców z wielu zakątków świata do Europy ,rośnie oferta kulinarna , z akiej
    korzystać mogą Europejczycy . Mieszkańcy dużych miast na naszym kontynencje w przerwie na lunch /jak czytałam w prasie /
    jedzą pożywne i zdrowe np: Inari Suschi . Potrawa ta przywieziona jest z Kraju
    Kwitnącej Wiśni – Japoni .

    Jak
    się okazuje -resteuracja , która pasjonuje się w/w potrawie znajduje się
    niedaleko od mojego miejsca zamieszkania
    – 14 km. Jednak przeżyłam 62 lata i nie miałam okazji być i popróbować tej
    potrawy. Okazuje się ,że mój
    syn wraz ze swoją rodziną , mieli okazję być i spożywać tą potrawę pod różną
    postacią i są bardzo zachwyceni – czego ja nie mogę powiedzieć gdyż
    człowieka nie było stać .Dawniej
    za moich czasów ,królowała – polska kuchnia tradycyjna – zupy kotlety ,bigos
    itp..

    Myślę
    , że cały rytuał przyrządznia tej potrawy / chciała bym zobaczyć – moje
    marzenie / ,to idealna wizytówka tej resteuracji w Płocku , z Kraju
    Kwitnącej Wiśni . Myślę ,że jest to potrawa , nie tylko smaczna ale i
    zdrowa.

    Zgłoszenie nadesłano przez formularz kontaktowy

  8. Moim zdaniem jest to miłość od pierwszego wejrzenia – albo od razu czujemy miętę do futomaków z rozpływającymi się w ustach krewetkami i motyle w brzuchu czując sam zapach imbiru, albo mijamy je z obojętnością i nigdy do niego nie wracamy. Jak już dopadną nas endorfiny i chemia miłości, nigdy nie zapominamy tego smaku i pragniemy go coraz więcej. Próbujemy nigiri, hosomaków, odkrywamy gunkan i wreszcie przekonujemy się do sashimi. Wtedy już wpadliśmy – jesteśmy zakochani aż po same uszy i końcówki pałeczek!A tak na marginesie ciekawią mnie desery japońskie….mam nadzieję że będzie mi dane u Was spróbowac :)

  9. Myślę, że najbardziej przypadłoby mi i mojej partnerce do gustu jakiś japoński afrodyzjak. Czytałem, że takowym może być danie NIGRI. Jesteśmy otwarci na nowe smaki, nowe doznania… Sądze, ze do tego odpowiednia atmosfera, klimat sprawiłyby, że kolacja z tym daniem w roli głównej na długo zapadłaby w naszej pamięci….. jeśli wiecie o czym mówie ;) Pozdrawiam

  10. Za co lubię sushi? Jest wiele powodów,
    Ale przede wszystkim – doznania smakowe:
    Pyszne ryby, krewetki, wodorosty nori –
    Rozkosz podniebienia i przepisy nowe!
    Okrągłe hosomaki, tak pięknie podane,
    Sos sojowy zaraz obok, w zgrabnej buteleczce…
    Zawsze pięknie ułożone oraz zawijane,
    Egzotyczne smaki na każdej deseczce.
    Na miłość do sushi – różnorodność wpływa.
    Ile mamy wersji dania? Są wszak niezliczone!
    Eleganckie, kuszące smakowe połączenia…
    Dorada królewska? Algi? W mig są przyrządzone.
    Lecznicze działanie wszelkich darów morza,
    A szczególnie dzisiaj – jest już dobrze znane:
    Minerały, wapń, zdrowy błonnik, białko
    I witaminy w sushi – wysoce pożądane.
    Łosoś z karczochem? Przepyszny do zjedzenia!
    Ostry chrzan wasabi? Choć czasem palący…
    Święto miłośnika sushi nieczęsto się zdarza
    Na pyszne sushi wpadnie – każdy kochający!
    I tak smakowitą ucztą jest to danie bowiem,
    Kocham je wszak za całokształt – tak chyba odpowiem.
    Awokado, czy też grzyby – zachwycą smakami!
    Swobodą mnie urzeka – można jeść palcami.
    Uramaki?
    Surimi, ser tofu, czy imbir?
    Halibut, ryż, algi, kawałek karczocha…?
    I tylko ten jest mnie w stanie zrozumieć, kto również przepyszne sushi kocha!

    Proszę przeczytać pierwsze literki wersów
    – od góry do dołu, dokładnie, powoli…
    Bardzo chciałbym to – co wyjdzie – otrzymać,
    mam nadzieję, że mój wierszyk mi na to pozwoli
    Chcę zjeść przepyszne sushi, pełne czaru…
    gdzie więc się wybiorę? Do INARI SUSHI !
    Jedyne w swym rodzaju, najbardziej udane.

  11. Katarzyna Rozmanowska na

    Najbardziej lubię Nori sushi, wpływa chyba na to połącEnie smaku ogórka, awokado i ryżu. Lubię bardzo ryż i zieloną herbatę. Może nie są to wyrafinowane dania, jednak bardzo je cenię.

  12. KUCHNIA JAPONSKA TO EGZOTYKA
    GDY RESTAURACJA JEST DOBRZE ZAARANZOWANA ,A SUSHI ŚWIEZE TO MOŻNA PRZENIESĆ SIE DALEKO:)ZAPOMINA SIE O PROBLEMCH I PRZY KAZDYM KĘSIE SUSHI ROZBUDZA SIE WYOBRAZNIE,A GDY JEST PRZY NAS BLISKA OSOBA TO NIC NAM WIECEJ DO SZCEŚCIA NIE POTRZEBA:))))))
    SMACZNEGO :))))))

  13. Bardzo często robię sushi własnoręcznie w domu, z łososiem, krewetkami, tuńczykiem, awokado… To mój popisowy numer, prawie jak pieczeń mojej mamy :) chociaż jestem już trochę dorosła, to lubię włączyć sobie czasem jakąś “chińską bajkę”, zajadać się sushi i popijać zieloną herbatkę – smacznie, zdrowo i całkiem przyjemnie. Mam tylko wrażenie, że oczy mam jakby trochę bardziej skośne… Byłoby miło, gdyby to mi ktoś kiedyś w końcu podał takie cudowne danie, żebym nie musiała spędzać wcześniej dwóch godzin w kuchni. Jaka potrawa? Sushi wszelkiej maści ;-)

  14. Gdy pierwszy raz SUSHI spróbowałam,
    w jego smaku się zakochałam!
    Ten smak, ten wygląd, wszystko takie piękne
    nęci i kusi by sięgnąć po więcej.
    I przez to wszystko nawet nie spostrzegłam,
    kiedy cały zestaw na raz pochłonęłam.
    A co lepsze, o zbędne kalorie się nie martwiłam
    bo sushi zdrowe jest, przecież to tylko ryż i ryba :)
    Więc z okazji Dnia Kobiet prezent to idealny,
    pyszny, świeży , a jaki oryginalny :)

  15. kuchnia japońska kojarzy nam się głównie z sushi, ja jednak bardzo chętnie spróbowałabym jakiegoś tradycyjnego japońskiego deseru:) biorąc pod uwagę specyfikę tej kuchni i często zaskakujące dla nas połączenia składników i smaków, takie doświadczenie musiałoby być bardzo ciekawe:) a Dzień Kobiet byłby do tego idealną okazją:)

  16. Oczywiście sushi jest tą potrawą z kuchni japońskiej jaka mi przypadła do gustu ponieważ jest różnorodna niskokaloryczna . To idealne danie zarówno dla podniebienia jak i dla oczu.

  17. Jestem sushimaniakiem :D A najbardziej lubię nigiri :) obowiązkowo z łososiem albo rybką maślaną! Do tego sojowy sos i dobre towarzystwo :) Potem filiżanka zielonej herbaty… i od nowa kolejna porcja sushi :) i tak bez końca… :)

  18. Witam serdecznie ;) no cóż chyba każda potrawa przypadnie Mi do gustu gdyż muszę się przyznać ale jeszcze nie degustowałam tego rodzaju kuchni tak profesjonalnie przygotowanego a że lubimy z mężem ekstremalne doznania;)…także kulinarne, jesteśmy otwarci na nowe smaki życia i może pora spróbować.

Zostaw Komentarz

Ostatnie Informacje

Więcej Nowych Informacji