Smaki Szkocji

Zapraszamy na niezwykłą podróż po świecie whisky. Kojarzona z prawdziwymi dżentelmenami, spotkaniami biznesowymi i wyrafinowanym smakiem – whisky – stanie się królową wieczoru. Wiele osób pije ją, tak naprawdę niewiele o niej wiedząc. Oczywiście znajomość procesu produkcji whisky nie jest niezbędna, by cieszyć się jej smakiem i aromatami. Kiedy jednak poznamy wiele ciekawostek na temat tego wyjątkowego trunku, każda kolejna szklaneczka sprawi nam jeszcze większą przyjemność i satysfakcję.
Cykl spotkań rozpoczynamy od podróży po smakach i aromatach klasycznej szkockiej. Opowieść połączoną z degustacją poprowadzi Jakub Dzikowski, który przedstawi podstawowe metody produkcji. Opowie, czym tak naprawdę jest whisky i skąd biorą się wszystkie jej niesamowite aromaty. Zdradzi wiele sekretów na temat produkcji tego szlachetnego trunku. Próbujemy 4 różnych whisky typu single malt z czterech regionów Szkocji: Lowland, Highland, Speyside, Islay.
Szef kuchni Mateusz Fronczak przygotuje przekąski z rillett z kaczki, gęsi, wieprza i wołu.
Dla osób pragnących rozpocząć dyskusję na temat łączenia szkockiej single malt z karaibskim dymem cygar będzie przygotowana sala.
Zapraszamy w poniedziałek 21 listopada o godzinie 19:00.
Cena prezentacji wynosi 80 zł za osobę.

|||::
Płock, Warszawska 26