Restauracja szybkiej obsługi typu Drive już wkrótce po raz pierwszy otworzy swoje podwoje dla klientów w Płocku. Firma MAX Premium Burgers ogłosiła datę otwarcia.
Od kilku miesięcy przy ul. Wyszogrodzkiej 54, w sąsiedztwie Leroy Merlin, powstaje nowa restauracja szybkiej obsługi – MAX Premium Burgers. Budynek ma wygląd charakterystyczny dla sieci tych sklepów – szarą fasadę oraz wystrój wnętrza o stonowanym, skandynawskim charakterze z dominacją szarości. Do tego duże powierzchnie z naturalnego drewna i ciepłe oświetlenie sprawia, że sala jadalna (o powierzchni 130 mkw. i na 60 miejsc siedzących) jest przytulna.
Posiłki ofertowane przez MAX zjemy także w ogródku, w którym zmieszczą się 32 osoby. Zamówienia można składać przy tradycyjnej kasie lub skorzystać z jednego z 5 kiosków do samodzielnego zamawiania.
– MAX przy ul. Wyszogrodzkiej to lokal typu Drive. Zmotoryzowani będą mogli zamawiać i odbierać posiłki bezpośrednio do samochodu albo skorzystać z jednego z 28 miejsc parkingowych i zjeść wewnątrz – wyjaśnia Dominik Szulowski, PR Manager MAX Poland.
Restauracja przyjmie pierwszych gości 19 stycznia o godzinie 10. Będzie otwarta przez cały tydzień w godzinach 9-22.

MAX Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W menu dominują burgery: od małych po największe Grand Deluxe, frytki, shak’i, sałatki i inne przekąski typu nuggety czy skrzydełka kurczaka. Rozbudowane menu bezmięsne bazuje na roślinnej „wołowinie” – autorskim pomyśle szefa kuchni MAXa.
W 2019 roku MAX został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”.
Obecnie sieć zatrudnia ok. 6000 pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Norwegii, Danii, Polski i Egiptu. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Sieć obejmuje lokale w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Gdańsku i na Śląsku. Płocki MAX jest 15. lokalem sieci w Polsce.


Ja:Jesteś małym zwierzecięm z lasu
Ty: Jeż
Ja: Jesteś tym co jesz xD
Próbowałem ich burgerów w Gdańsku. Mi tam bardziej smakują niż w McDonald’s, mięso też jest lepszej jakości, wiadomo to dalej fastfood.
Skandynawskie firmy są porządne.
Ja się cieszę że jest większy wybór.
Jescze tylko Burger Kinga brakuje.
Niedługo będziesz wcinał burgera tylko z soi.
Max burger Kononowicz z Warmii
Poprawcie adres bo jest błędny. No chyba że będą dwa w Płocku.
Nie jest
Kolejny punkt z „żarciem „
Bo trudno nazwać to jedzeniem tak jak md i Kfc. Jestes tym co zjadasz
Zobaczą mnie tam jak wołu niebo. Roślinne hamburgery, tylko w szwecji mogli wpaść na takie coś, jeszcze powinni po szwedzku kazać samemu je składać, tak bezpośrednio z samochodu. Baghahahaha
nikt nie będzie płakał za tobą :)))
niedawno zbierałeś na mszach na tacę. Co się stało?
twój ryj jak ciumkasz proboszczowi i zachciało jej sie rzygać ?
przyzwyczaiła się. U ciebie to normalka.
Jak często to robisz, skoro z takim uwiebieniem o tym piszesz?
Czy roślinna wołowina to treść żołądkowa wołu?
ale twoj nick sugeruje , że żresz gorsze gowno niz treść żołądkowa
Ebać to