
W sobotę obok płockiej Katedry odbył się piknik z okazji Dnia Polskiej Ekologii. Podczas wydarzenia można było skorzystać z wielu ciekawych atrakcji dla dzieci i dorosłych oraz nabyć zdrową polską żywność.
Płocczanie licznie przybyli świętować Dzień Polskiej Ekologii na pikniku przy Katedrze. Podczas wydarzenia, które odbyło się 23 września, wiceminister rolnictwa Rafał Romanowski zachęcał do wybierania polskiej zdrowej żywności, a znany kucharz Piotr Kucharski zaprezentował swoje umiejętności kulinarne.
Na scenie pojawił się także zespół Karczmarze, a w finale pikniku wystąpili Robert Krajewski i Ryszard Wolbach. Wydarzenie obfitowało w stoiska z polskimi ekologicznymi produktami. Odbyły się warsztaty edukacyjne, pokazy pierwszej pomocy i zabawy dla dzieci. Można było skorzystać z porad dietetyka i zbadać swój organizm.
Honorowy patronat nad wydarzeniem objęło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Ministrem Robertem Telusem oraz Biskup Diecezji Płockiej Szymon Stułkowski. Organizatorem imprezy było Stowarzyszenie Polska Ekologia.
Patronem medialnym wydarzenia był PetroNews.





















Ale żywność jest super? Przecież rolnictwo, według planów globalistów, ma być zlikwidowane w imię zielonej utopi pod nazwą ratowanie klimatu. Mówią o tym otwartym tekstem:
thepeoplesvoice.tv/john-kerry-farmers-must-stop-growing-food-in-order-to-achieve-net-zero-climate-goals/
„John Kerry: W celu osiągnięcia celów klimatycznych, rolnicy muszą zaprzestać produkcji żywności Amerykański car klimatyczny John Kerry twierdzi, że jedynym sposobem na osiągnięcie przez skrajną lewicę zakładanych przez nią celów klimatycznych jest zaprzestanie uprawy żywności przez rolników na całym świecie. John Kerry, prezydencki urzędnik Bidena ds. Klimatu ujawnił nowy pomysł eko-degeneratów. Podczas spotkania w Departamencie Rolnictwa powiedział: –nie możemy osiągnąć “zera netto” (tzw. gospodarka bezemisyjna – przyp. red.) , nie wykonamy tej pracy, chyba że rolnictwo znajdzie się na pierwszym planie i w centrum uwagi. Życie na planecie zależy od zaprzestania działalności rolniczej. –Obniżenie emisji metanu to najszybszy sposób na ograniczenie ocieplenia klimatu w krótkim okresie – oświadczył Kerry publiczności, odnosząc się do wzdęć wytwarzanych przez bydło, które żuje trawę oraz w przypadku rolnictwa chemicznego, gdzie te zwierzęta wydalają gazy po jedzeniu kukurydzy modyfikowanej genetycznie (GMO) i innych pasz przemysłowych. W kolejnym zdaniu kontynuował: -Jeśli ludzie nie przestaną jeść mięsa, planeta ociepli się o kolejne pół stopnia do 2050 roku. Wraz z rosnącą populacją na planecie – właśnie przekroczyliśmy próg ośmiu miliardów współobywateli na całym świecie – przewiduje się, że same emisje z systemu żywnościowego spowodują kolejne pół stopnia ocieplenia do połowy stulecia. Na koniec Kerry wezwał światowych przywódców do masowego ograniczenia działalności rolniczej swoich obywateli, aby utrzymać planetę chłodniejszą w przyszłości. -Potrzebujemy innowacji ekonomicznych, społecznych i politycznych, aby dostosować rozwiązania techniczne i przekazać je drobnym rolnikom na całym świecie. To jest cel dla Szczytu Klimatycznego. NASZ KOMENTARZ: Prezydent Biden niedawno obiecał, że Stany Zjednoczone osiągną zerową emisję netto do roku 2050. Sposób, w jaki to się stanie, zależy wyłącznie od tego, ile gospodarstw globalistyczni władcy będą w stanie wypchnąć z biznesu. Żywności ma być coraz mniej, czemu towarzyszyć ma depopulacja ludzkości.”